Cursusaanbod

Cursusaanbod

Jaarlijks organiseert onze vereniging EHBO cursussen:

In het najaar worden de herhalingslessen georganiseerd voor de reanimatie/AED en EHBO. Onderdeel van de verplichte herhalingslessen voor onze leden, is de lezing door een organisatie in het werkveld van de medische hulpverlening. We streven ernaar jaarlijks een basiscursus te organiseren.

Reanimatie en bediening van AED

Op openbare plekken zijn steeds vaker AED's te vinden. Maar kunt u ze ook bedienen? Leer reanimeren bij onze EHBO-vereniging! Na afloop ontvangt u een reanimatie certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Cursusdata 2019 Reanimatie en bediening AED

Op donderdagavond 14 en 21 februari 2019 verzorgen wij een basiscursus reanimatie en bediening van de AED.

Locatie: Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 Naaldwijk

Kosten: € 35

Meld u aan door dit formulier in te vullen.

Basiscursus EHBO

Voor de basiscursus wordt het oranje kruis boekje (de officiële handleiding voor eerste hulp) gehanteerd. U leert te handelen bij een ongeval, waarbij u allereerst natuurlijk nadenkt over uw eigen veiligheid. U leert wat u moet doen bij stoornissen in de vitale functies: de ademhaling, het bewustzijn en de bloedcirculatie, maar ook hoe u moet handelen bij het verbinden van wonden, een verstuiking of botbreuk, vergiftiging, onderkoeling of oververhitting en wat er nog meer kan voorkomen.

Met een basisdiploma EHBO bent u tevens gecertificeerd voor reanimatie en AED, maar ook EHBO aan kinderen. Hiervoor hoeft u dus geen aanvullende cursussen te doen.

De cursus wordt afgesloten met een officieel examen, waarna u een diploma van het Oranje Kruis ontvangt. Het diploma Eerste Hulp is 2 jaar geldig.

Om uw diploma geldig te houden, kunt u lid worden van onze vereniging. U wordt dan automatisch door ons opgeroepen voor de jaarlijkse herhalingslessen.

Vergoeding EHBO cursus door zorgverzekeraar

Wist u veel zorgverzekeraars een EHBOcursus vergoeden?

Kijk op de zorgverzekering-wijzer of uw verzekering dit ook (deels) vergoedt.

Cursusdata 2019 Basiscursus EHBO

Op donderdag 14 maart 2019 starten we een nieuwe basiscursus EHBO. De cursus omvat 7 donderdagavonden (19.45 – 22.00) 28 maart, 4, 11 en 18 april, 9 en 16 mei het examen op zaterdag 18 mei 2019.

Locatie: Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 Naaldwijk

Kosten: € 182,50. (particuliere deelnemers krijgen € 30,- korting)

Meld u aan door dit formulier in te vullen.

Herhalingslessen EHBO

Om uw diploma geldig te houden, kunt u vervolgens lid worden van onze vereniging. De contributie bedraagt € 40,00 per jaar.

Als lid krijgt u jaarlijks een oproep voor de herhalingslessen reanimatie/AED en EHBO. Deze herhalingslessen vinden plaats in het najaar. 1 avond reanimatie/AED, 1 avond lezing of diagnosetest en de keuze uit 1 dag (op zaterdag) of 4 avonden (op donderdag) herhaling EHBO.

Bij de contributie zijn de kosten van deze herhalingslessen inbegrepen. Kijk voor meer informatie over het lidmaatschap van onze vereniging op de pagina 'Lidmaatschap'.

Cursusdata 2019 Herhalingslessen EHBO

Diagnose test: 19 sept 2019

Reanimatie/AED: 26 sept, 3, 10 of 17 oktober 2019

Voor de herhaling EHBO kunt u een keuze maken voor

zaterdag: 16 nov 2019 of donderdagen: 31 okt, 7, 14 en 21 nov 2019

Pagina bijgewerkt op 21 januari 2019