Cursusaanbod

Cursusaanbod

Jaarlijks organiseert onze vereniging EHBO cursussen:

In het najaar worden de herhalingslessen georganiseerd voor de reanimatie/AED en EHBO. Onderdeel van de verplichte herhalingslessen voor onze leden, is de lezing door een organisatie in het werkveld van de medische hulpverlening. We streven ernaar jaarlijks een basiscursus te organiseren.

Basiscursus EHBO

Voor de basiscursus wordt het oranje kruis boekje (de officiële handleiding voor eerste hulp) gehanteerd. U leert te handelen bij een ongeval, waarbij u allereerst natuurlijk nadenkt over uw eigen veiligheid. U leert wat u moet doen bij stoornissen in de vitale functies: de ademhaling, het bewustzijn en de bloedcirculatie, maar ook hoe u moet handelen bij het verbinden van wonden, een verstuiking of botbreuk, vergiftiging, onderkoeling of oververhitting en wat er nog meer kan voorkomen.

Met een basisdiploma EHBO bent u tevens gecertificeerd voor reanimatie en AED, maar ook EHBO aan kinderen. Hiervoor hoeft u dus geen aanvullende cursussen te doen.

De cursus wordt afgesloten met een officieel examen, waarna u een diploma van het Oranje Kruis ontvangt. Het diploma Eerste Hulp is 2 jaar geldig.

Om uw diploma geldig te houden, kunt u lid worden van onze vereniging. U wordt dan automatisch door ons opgeroepen voor de jaarlijkse herhalingslessen.

Vergoeding EHBO cursus door zorgverzekeraar

Wist u veel zorgverzekeraars een EHBOcursus vergoeden?

Kijk op de zorgverzekering-wijzer of uw verzekering dit ook (deels) vergoedt.

Cursusdata 2018 Basiscursus EHBO

Op donderdag 4 januari 2018 starten we een nieuwe basiscursus EHBO. De cursus omvat 7 donderdagavonden (19.45 – 22.00) 4, 11, 18 en 25 januari en 1, 8 en 15 feb en het examen op zaterdag 17 februari 2018.

Locatie: Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 Naaldwijk

Kosten: € 182,50. (particuliere deelnemers krijgen € 33,- korting)

Meld u aan door dit formulier in te vullen.

Herhalingslessen

Om uw diploma geldig te houden, kunt u vervolgens lid worden van onze vereniging. De contributie bedraagt € 37,50 per jaar.

Als lid krijgt u jaarlijks een oproep voor de herhalingslessen reanimatie/AED en EHBO. Deze herhalingslessen vinden plaats in het najaar. 1 avond reanimatie/AED, 1 avond lezing of diagnosetest en de keuze uit 1 dag (op zaterdag) of 4 avonden (op donderdag) herhaling EHBO.

Bij de contributie zijn de kosten van deze herhalingslessen inbegrepen. Kijk voor meer informatie over het lidmaatschap van onze vereniging op de pagina 'Lidmaatschap'.

Cursusdata Herhalingslessen 2018

Reanimatie/AED: 27 sept, 4 okt, 11 okt of 18 okt

Diagnose test: 20 sept

Voor de herhaling EHBO kunt u een keuze maken voor

zaterdag: 17 nov of donderdagen: 1, 8, 15 en 22 nov

site geupdated op 27 aug 2018